ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΘΡΕΦΤΙΣΜΑΤΑ

Για αυτόν το πίνακα, διάλεξα το χρώμα 140 bleu indigo του canson σκεπτόμενη ότι θα με βοηθήσει να αποδώσω τον αντικατοπτρισμό στις βάρκες που έχει σκούρα σκιά και ακόμα και τα δικά τους χρώματα έχουν σκιές.Για να φτιάξω το σχήμα χωρίς να χρησιμοποιήσω γραμμές προοπτικής, γιατί όπως σας είπα το χρώμα του παστέλ φεύγει δύσκολα, χρησιμοποίησα την απλή μέθοδο των τριών μεταφέροντας τις μικρές διαστάσεις της φωτογραφίας στο πλαίσιο που δημιούργησα στο χαρτί, σε κάθε σχήμα και γωνία. Π.χ. στους 9,5 πόντους της φωτό, η Χ γωνία είναι στους 5,4 πόντους (του χάρακα), στους 55 πόντους του canson, πόσο; Μου πήρε μισή μέρα για να το μεταφέρω, αλλά το αποτέλεσμα με αντάμειψε! Στο πάνω πλαίσιο, μπορείτε να διακρίνετε τις μαθηματικές πράξεις μου.

Ξεκίνησα με τα χρώματα, yellow green, lemon yellow, vermilion, για τη μεσαία βάρκα και burn umber, black, cobalt bleu, red violet σκούρο για τις σκιές, τα σκούρα μέρη και τον αντικατοπτρισμό.
Έβαλα τα κίτρινα και τα ανοιχτά πράσινα το ένα πάνω στο άλλο και τα ανακάτεψα με τα δάχτυλα μου κι έβαλα λευκό στη πρύμνη της βάρκας για το φωτισμό της.
Το ίδιο με το πλαϊνό της βάρκας έκανα και στο επάνω μέρος και έβαλα το vermilio στο πάνω μέρος τριγύρω.

Για τα κουπιά, λόγω του περιορισμένου χώρου όπου δεν μπορούσα να αναμείξω χρώμα με τα δάχτυλα μου, χρησιμοποίησα μολύβια παστέλ. Είναι σαν να ζωγραφίζεις με κάρβουνο στην υφή του, μόνο που είναι χρωματιστό.
Για τα πιο φωτεινά σημεία, έβαλα κίτρινο λεμονί. Για την αντανάκλαση χρησιμοποίησα τα ίδια χρώματα, αλλά και την burn umber το μαύρο και το red violet το σκούρο και μεταφέροντας τα απαλά, δημιούργησα το πιο μουντό μέρος μετά τη σκιά.Για την μπλε βάρκα, αποφάσισα

να χρησιμοποιήσω και cold grey, ανοιχτό και σκούρο, πορτοκαλί και ultramarine. το πορτοκαλί το έβαλα και στην τελευταία βάρκα, ενώ στα σκούρα σημεία, έβαλα κάρβουνο το οποίο υπάρχει και σε μολύβι.

Το έργο τελειωμένο! Σ' αυτό, λόγω του διαγωνισμού, έδωσα μεγαλύτερη προσοχή και μου πήρε τρεις μέρες να το φτιάξω από την μια μέρα που έφτιαξα τους μωβ κρίνους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου